ΝΕΑ ΕΔΡΑ στον Πειραιά για Κατ' οίκον αξιολογήσεις & Θεραπείες!
 
 
 
 

Ομάδες Εφήβων

 

Προπόνηση Ζωής εφήβων (11-14 ετών & 15-19 ετών)

 
Η εφηβεία είναι μια από τις πιο έντονες περιόδους της ζωής του ανθρώπου, σημαντικές αλλαγές συμβαίνουν (σωματικές-βιολογικές), ο έφηβος έρχεται αντιμέτωπος με πολλές προκλήσεις, οι αξίες αλλάζουν, νέα ερωτήματα, νέοι προβληματισμοί, νέες ανησυχίες βγαίνουν στην επιφάνεια. Η ομάδα ‘Προπόνηση Ζωής’ αποτελεί ένα ασφαλές πλαίσιο που οι έφηβοι θα συνταξιδέψουν, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού θα ανακαλύψουν τις ικανότητες τους, τις δυνάμεις και πώς να τις χρησιμοποιούν δημιουργικά και αποτελεσματικά σε σχέση με τον εαυτό τους και τους άλλους.

  • ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ, αναγνώριση - αποδοχή συναισθημάτων και κατανόηση των συναισθημάτων των άλλων (ενσυναίσθηση). Αντιμετώπιση των ‘έντονων’ συναισθηματικών καταστάσεων (άγχος, θυμός, φόβος) πόσο εμποδίζει την καθημερινότητα μας; Ποιες οι επιπτώσεις στο σώμα μας; Τρόποι αντιμετώπισης και ενδυνάμωση ενάντια στις ψυχικές δυσκολίες.
  • ΑΥΞΗΣΗ ΑΥΤΟΕΙΚΟΝΑΣ – ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗΣ, ορισμός των εννοιών, πόσο σημαντική είναι στη καθημερινοτητά μας. Αναγνώριση, ανάλυση και αντικατάσταση των αρνητικών σκέψεων με θετικές. Να μπορούν να είναι σίγουροι για την αξίας τους και τις ικανότητες τους.
  • ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ, να αναλαμβάνουν την ευθύνη των πράξεων τους, να μπορούν να αντιμετωπίζουν με ευελιξία τις διάφορες αλλαγές που προκύπτουν. Να μπορούν να αντιλαμβάνονται την οπτική των άλλων και να δείχνουν κατανόηση. Να καλλιεργούν και να διατηρούν σχέσεις βασισμένες στην εμπιστοσύνη και στο σεβασμό. Να έχουν το θάρρος της γνώμης τους. Να μπορούν να συνεργάζονται με τους άλλους για να πετύχουν κοινούς στόχους.
  • ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ενεργητική ακρόαση, εμπόδια στην επικοινωνία, επίλυση συγκρούσεων με δημιουργικό τρόπο.
  • ΔΙΑΦΥΛΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ, διαφορετικοί μα τόσο ίδιοι.
  • ΑΞΙΕΣ και πώς επηρεάζουν την ζωή μας, τι είναι; Από πού προέρχονται, ποιες είναι οι δικές μου αξίες;
  • ΣΤΟΧΟΙ, ανακαλύπτοντας εσωτερικά κίνητρα, σχεδιασμός και βήματα προς την επιτυχία. Αναγνώριση των εμποδίων (εσωτερικά και εξωτερικά). Αναβλητικότητα, Οργάνωση χρόνου, Προτεραιότητες στο ‘εδώ και τώρα!!

Το πρόγραμμα ξεκινάει Οκτώβριο, 2 Σάββατα το μήνα (συν. 5ώρες) και αφορά 11-19 ετών!!!

 
Δηλώστε άμεσα συμμετοχή στο τηλ +306946687061
 
 
 
 
Κέντρο Λογοθεραπείας - εργοθεραπείας Κ.Ε.ΘΕ.Σ. - Παρασκευά Φωτεινή
 
Κατ' οίκον Λογοθεραπείες κοντά σε:
 
  • Χίου 27, Καμίνια Πειραιάς
  • Γρηγορίου Λαμπράκη 91, Κορυδαλλός
 
Κινητό τηλέφωνο: +306946687061
 
 
Σχηματάρι Βοιωτίας
 
Κορίνης & Χρυσανθέμων 2
32009 Σχηματάρι (Βοιωτία)
 
Τηλέφωνο: +302262057388
 
Κινητό τηλέφωνο: +306946687061